Kontakta oss

Kontakta gärna oss

När ni behöver hjälp med ert byggprojekt så finns vi där för er.
Ta kontakt med oss för att se vad vi kan göra för just er.


Please leave this field empty.

Provtryckning och  lufttäthetsprovning i Göteborg

Kontakta oss

- för professionell hjälp med ert byggprojekt

Please leave this field empty.

Provtryckning / lufttäthetsprovning av byggnader

För att inte få onödiga energiförluster och riskera att skapa fuktproblem i konstruktioner är det viktigt att utföra en täthetsprovning av byggnaden. Täthetsprovningen visar hur stort luftläckaget är när ett undertryck skapas i byggnaden. För att en byggnad ska vara energieffektiv och fuktsäker krävs det att byggnaden är så tät som möjligt.
Eftersom denna parameter också är en del i energibalansberäkningen är det viktigt att med hjälp av en lufttäthetsmätning få en bekräftelse på att verkligheten stämmer överens med det teoretiska värdet i beräkningen. Täthetsprovningen görs enligt en svensk standard och branschstandarden Bygga L, vilket garanterar att resultatet är korrekt.
Vissa kommuner kräver också att en lufttäthetsmätning utförs och bekräftar det värde som använts i energibalansberäkningens för att ett slutbevis ska kunna utfärdas.

För att det ska finnas möjlighet att åtgärda eventuella brister i ångspärren rekommenderas det att man utför täthetsprovningen efter plasten är monterad men innan den invändiga beklädnaden är på plats. Det är också bra om alla installationer som ska genom yttervägg och tak är gjorda då dessa ofta kan vara orsaker till onödiga läckage.
För läckagesökning använder man vi oss oftast av värmekamera.

Jag kan hjälpa er med alla typer av täthetsprovningar. Om ni har frågor är ni välkomna att höra av er till mig.