Certifierad energiexpert

180319
Idag fick jag min certifiering som energiexpert!
Förutom att det är ett kvitto på mitt kunnande inom energiområdet ger det mig möjligheten at utföra energideklarationer.

Pd3 studio AB

Nu har Candera AB gått ihop med Scil AB och iProjekt väst AB gått ihop och startat ett gemensamt bolag, pd3 Studio AB.
Vi flyttar gemensamt in i fina lokaler högst upp i huset på adressen Skårs led 3b.
Det ska bli riktigt kul att jobba mer ihop med Anders Johansson, Ulrika Davidsson och Johan Burell!

I dagarna har jag fått ytterligare ett uppdrag. Jag kommer bistå samtliga byggherrar som är verksamma inom Kongahällaområdet i Kungälv med APD-samordning.
I dagsläget bygger Adapta fastigheter ett 37000kvm stort handelscentrum som ska rymma ett 100-tal butiker och restauranger. Balder, JM, Riksbyggen, Kungälvsbostäder och FÖRBO ska tillsammans bygga kvarter med bostäder och lokaler. Totalt kommer det byggas ca 1000 bostäder i området. Även ett nytt resecentrum byggs i anslutning till området.
Samtidigt byggs både Kongahällagatan och Marstrandsvägen om.

Min roll blir att samordna mellan entreprenörerna så att logistiken fungerar till och i området. Jag kommer också hålla i samordningen med räddningstjänsten mm. Det ska bli väldigt spännande att komma i gång!
Information om Kongahälla hittar ni här: http://www.kungalv.se/Bygga–bo–miljo/pagaende-byggprojekt/kongahalla/
Andreas

Första projektet

Nu har jag satt igång med det första projektet som jag är delaktig i. Projektet ligger på Kosmosgatan i Bergsjön. Här ska fastighetsbolaget Balder bygga ett antal nya lägenheter. Byggnationen kommer byggas i ett antal etapper och för att bereda plats för första etappen ska vi riva två parkeringshus. Min roll i projektet är byggledning. Det ska bli väldigt kul att komma igång! Andreas Eriksson

Nystart

Nu startar ett nytt kapitel för min del och i dagarna påbörjade jag min resa med mitt företag. De senaste två åren har jag arbetat på Norisol. Norisol är ett entreprenadföretag som främst arbetar med teknisk isolering men har också verksamhet inom, ställning, undertak och brandtätningar. Norisol har vart ett bra företag att jobba i och jag har trivts bra i mina roller men saknaden av att jobba i byggprojekt och längtan efter att driva eget fick mig till sist att ta steget och starta Candera. Kontoret har jag på Burggrevegatan 29 i Göteborg. Jag sitter ihop med Olden byggkonsult som ägs av Kajsa och Mikael von Oldenskiöld. Två riktigt goa Göteborgare! Har du vägarna förbi är du välkommen in på en kopp kaffe. Nu är det dags att ta ett djupt andetag och kavla upp ärmarna! Nu kör vi! Om ni behöver hjälp med byggledning eller projektledning så är ni välkomna att kontakta mig. Mina kontaktuppgifter finner ni på kontaktsidan. Andreas Eriksson