Kontakta oss

Kontakta gärna oss

När ni behöver hjälp med ert byggprojekt så finns vi där för er.
Ta kontakt med oss för att se vad vi kan göra för just er.


Please leave this field empty.

Energiberäkning
– för byggnationer i Stockholm

Kontakta oss

- för professionell hjälp med ert byggprojekt

Please leave this field empty.

En byggkonsult som tar hand om din Energiberäkning

Ni kan anlita mig som byggkonsult vid behov av rådgivning och hjälp för nybyggnation eller ombyggnation. Jag driver en professionell verksamhet och tillhandahåller diverse byggtekniska konsulttjänster inom byggsektorn. Jag guidar dig tryggt och engagerat genom processen för att resultatet ska bli helt enligt Dina önskemål, oberoende av omfattning eller karaktär.

Energibalansberäkning – Stockholm

Jag vågar kalla mig en av landets mest erfarna konsulter när det kommer till energibalansberäkningar. Jag började jobba 2006 och har genomfört mångfaldiga beräkningar till nöjda kunder sedan dess.

Det är inte ovanligt att en arbetsdag för mig omfattar energiberäkningar för villor och fastigheter, det är också orsaken till att jag alltid är påläst om de senaste kraven. När du ska bygga till eller bygga nytt finns det flertalet lagar och regler som du behöver känna till och balansberäkningen säkerställer att dessa uppfylls.

Boverket har successivt skärpt kraven för hur mycket energi ett hus får nyttja. De har även skärpt kraven på hur en balansberäkning ska tas fram. Lagkrav och förordningar som dessa kan vara svåra att förstå Men det är en vanlig lekman som ansvarar för att dessa följs. För att säkerställa en korrekt framtagen balansberäkning finns det egentligen inget annat alternativ än att ta in en energikonsult.

En energiberäkning av godkänt resultat ska tas fram och lämnas in till kommunen innan ni erhåller ett godkänt startbesked och kan påbörja byggprocessen. Om du är i behov av professionell hjälp för liknande uppdrag ska du inte tveka att höra av dig till mig. Det kommer löna sig!

Tidig kontakt är viktigt

För att projekteringen inte ska kosta en förmögenhet är det betydelsefullt att allting löper på i rätt ordning. Jag rekommenderar att ni kontaktar mig i samband med att bygglovet tas fram. Med detta kan jag då utföra energibalansberäkningen samt ta fram lämpliga konstruktioner för tak, väggar och grund. Sedan är det klart för dig att kontakta en konstruktör som färdigställer konstruktionsritningen.

Skulle du istället kontakta mig Efter att konstruktören ritat upp ett förslag på konstruktionen finns det risk att de inte uppfyller energikraven. Resultatet blir en Rekonstruktion av fastigheten och en extra kostnad för dig.

Så här kan du använda min kunskap

Under tio år har jag arbetat med energiberäkningar på ett eller annat sätt. Förutom att jag besitter kunskap om teorin bakom alla beräkningar har jag arbetat som snickare och byggt lösvirkeshus i flera år innan dess. Detta har medfört att jag samlat på mig mycket användbar kunskap, såväl praktiskt som teoretiskt. Kunskapen delar jag gärna med mig av till dig för att hitta den optimala balansen mellan konstruktion och uppvärmningssystem. Resultatet är ett hus som blir ekonomiskt lönsamt för dig.

Energibehovsberäkning – För en energismart renovering

Äger du en äldre fastighet med alldeles för hög driftkostnad? Funderar du på hur du kan renovera för att sänka energiförbrukningen? Kontakta mig så kan vi tillsammans gå igenom renoveringsbehovet av fastigheten och därefter ta fram en projektplan som ökar värdet samtidigt som driftkostnaderna sänks.

Genom att ställa de olika investeringarna mot varandra och jämföra energibesparingen på varje enskild åtgärd kan vi se till att du renoverar på rätt sätt och i rätt ordning – så du får ut det mesta av Din investering.