Kontakta oss

Kontakta gärna oss

När ni behöver hjälp med ert byggprojekt så finns vi där för er.
Ta kontakt med oss för att se vad vi kan göra för just er.


Please leave this field empty.

Energiberäkning
– för byggnationer i Örebro

Kontakta oss

- för professionell hjälp med ert byggprojekt

Please leave this field empty.

Energiberäkning som hjälper dig investera för framtiden

Candera är ett relativt nystartat företag som jag, Andreas, äger och driver sedan starten 2017. Företag och privatpersoner i Örebro är varmt välkomna till mig för diverse byggtekniska konsulttjänster inom byggsektorn.

Jag kan hjälpa till när du behöver lite extra stöd vid en ny- eller ombyggnation. Det kan handla om renovering av villan, anpassning av lokaler eller hjälp med att ta fram en plan för hur du kan energieffektivisera din fastighet. Jag guidar dig tryggt och engagerat, från början till slut, oberoende av projektets omfattning eller karaktär.

Energibehovsberäkning – Energismart ombyggnation

Äger du en fastighet som har några år på nacken? Funderar du över hur du kan renovera för att dra ner energiförbrukningen av huset? Kontakta mig så kan vi tillsammans gå igenom renoveringsbehovet av fastigheten samt göra upp en realistisk projektplan för att öka fastighetens värde samtidigt som driftkostnaderna minskar.

För att få ut så mycket pengar av investeringen som möjligt underlättar det att ställa de olika faktorerna mot varandra och jämföra hur stor energibesparingen är på varje enskild åtgärd – i förhållande till den investerade kostnaden. På så sätt kan du renovera på rätt sätt och i korrekt ordning för att få ut det mesta av varje investerad krona. Vill du sedan ha hjälp med att driva projektet framåt står jag givetvis redo för det också.

Energibalansberäkning Örebro

Som en av Sveriges mest erfarna konsulter när det kommer till energibalansberäkningar har jag utfört hundratals- kanske tusentals beräkningar till nöjda kunder över hela landet.

Uppdrag som innefattar energibalansberäkningar av villor och fastigheter sker löpande från min sida, så jag är alltid påläst om de senaste kraven. När du ska bygga till i en större omfattning eller bygga helt nytt finns det ett antal lagar och regler om energin som du behöver känna till. För att säkerställa uppfyllda krav tar jag fram en energiberäkning.

Boverket har genom åren skärpt kraven för hur uträkningen av en energibalansberäkning bör utföras. Lagkraven och förordningarna kan vara komplicerade att förstå sig på för en vanlig lekman, ändå är det byggherren som ansvarar för att lagarna följs. För att du ska kunna garantera att energibalansberäkningen är korrekt utförd finns det inget annat alternativ än att ta in en energikonsult för att genomföra uträkningen.

Energiberäkningen ska vara godkänd, framtagen och överlämnad till kommunen innan byggherren erhåller godkänt startbesked och kan påbörja byggprocessen. Om du är i behov av professionell hjälp för en sådan, ska du inte tveka att höra av dig till mig. Jag lovar att det lönar sig i längden.

Tidig kontakt gör skillnad

För att projekteringen inte ska stjäla alla dina kapitaltillgångar är det betydelsefullt att samtliga moment löper på i rätt ordning. Min rekommendation är att du kontaktar mig när bygglovet tagits fram, då kan jag i samband med energibalansberäkningen plocka fram lämpliga konstruktioner för grund, väggar och tak. Kontaktar du mig efter att konstruktören ritat upp ett förslag på konstruktionen är risken stor att den inte uppfyller energikraven. Det resulterar i en omkonstruktion av huset och skapar onödiga kostnader för dig. Har du ytterligare frågor eller funderingar kring detta är du välkommen att höra av dig.

Hur får du användning av min kunskap?

Under tio års tid har jag jobbat med energiberäkningar. Bortsett från kan jag kan teorin bakom dessa har jag även arbetat som snickare och byggt lösvirkeshus under flertalet år. Allt detta har gett mig bred samlad kunskap både om vad som funkar teoretiskt med även i praktiken.

Kunskapen delar jag gärna med mig av för att hitta den optimala balansen mellan konstruktion och uppvärmningssystem som sedan medför att du kan bygga ett ekonomiskt lönsamt hus.