Kontakta oss

Kontakta gärna oss

När ni behöver hjälp med ert byggprojekt så finns vi där för er.
Ta kontakt med oss för att se vad vi kan göra för just er.


Please leave this field empty.

Energiberäkning
– för byggnationer i Norrköping

Kontakta oss

- för professionell hjälp med ert byggprojekt

Please leave this field empty.

Candera hjälper dig med Energiberäkningen

Företag och privatpersoner som behöver extra stöd vid en om- eller nybyggnation är varmt välkomna att kontakta mig för uppdraget. Det är jag, Andreas som driver Candera – ett professionellt konsultföretag sedan 2017. Med flera års erfarenhet av både praktiska och teoretiska moment som sker vid en byggnation kan jag hjälpa dig med diverse byggtekniska tjänster.

Vare sig du önskar hjälp under renoveringen av din privata fastighet eller hjälp att anpassa lokalen utifrån en specifik hyresgäst, kan jag bidra med min kunskap. Tillsammans tar vi fram en plan för hur du ska renovera med avseende på energieffektivisering. Jag guidar dig tryggt och engagerat från början till slut helt enligt befintliga önskemål och oberoende av omfattning eller karaktär.

Energibalansberäkning Norrköping

Som en av Sveriges mest erfarna konsulter vad gäller energibalansberäkningar har jag utfört upp mot tusentals beräkningar till nöjda kunder över hela landet.

Uppdrag som omfattar beräkningar för nybyggnationer hör till min vardag, vilket medför att jag också är bra påläst om de senaste kraven. När du ska bygga nytt eller göra en större tillbyggnad finns det flertalet lagar och regler som behövs tas hänsyn till. Det är där energibalansberäkningen kommer in, för att säkerställa uppfyllda krav.

Boverket har genom åren skärpt kraven för hur mycket energi ett hus får göra åt med detsamma gäller för hur en energibalansberäkning får tas fram. Lagar och förordningar som dessa kan vara svåra att förstå och för att du ska vara säker på att de utförs korrekt finns det egentligen inget annat alternativ än att ta in en energikonsult att göra jobbet åt dig.

En energibalansberäkning ska vara framtagen samt överlämnad innan byggherren får ta del av ett godkänt startbesked och påbörja byggprocessen. Om du är i behov av professionell hjälp av en sådan eller liknande uppdrag tveka då inte att kontakta mig. Investeringen lönar sig i längden det vill jag lova.

Kontakta en energikonsult tidigt

För att inte lägga en förmögenhet på projekteringen är det betydelsefullt att den utförs i lämplig ordning. Jag rekommenderar att redan vid bygglovet ta kontakt med mig. Med detta kan jag i samband med energibalansberäkningen ta fram en lämplig konstruktion för tak, väggar och grund. Därefter kan du ta in en konstruktör som färdigställer konstruktionsritningarna. Det innebär att konstruktören endast behöver rita konstruktionerna En gång.

Om du kontaktar mig efter att förslagen på konstruktionerna tagits fram är risken stor att de inte uppfyller energikraven. Resultatet blir att huset får konstrueras om vilket medför en extra kostnad för dig som hade kunnat undvikas.

Så här drar du nytta av min kunskap

Energiberäkningar är något jag har arbetat med under tio års tid. Förutom att jag är medveten om teorin bakom dessa besitter jag även snickarens kunskap efter att jag jobbat med bygge av lösvirkeshus i flera år. Det har bidragit till att jag samlat på mig bred erfarenhet om vad som fungerar i teorin men inte minst i praktiken.

Det är kunskap jag gärna delar med mig av för att hitta en optimal balans mellan uppvärmningssystem och konstruktion och generera en lösning som är så ekonomiskt lönsamt som möjligt.

Energibalansberäkningar utförs över hela Sverige till fast pris.

Energibehovsberäkning – För en smartare renovering

Om du äger en äldre fastighet men anser att driftkostnaden är för hög kan du höra av dig till mig för en genomgång av hur ni kan minska energiförbrukning. Tillsammans undersöker vi energibehovet för att därefter göra upp en realistisk projektplan som ökar värdet samtidigt som driftkostnaden minskar.

Genom att ställa de olika investeringarna mot varandra kan man jämföra hur stor energibesparingen blir för varje enskild åtgärd i förhållande till den investerade kostnaden. Med detta säkerställer vi att du renoverar på rätt sätt och i rätt ordning för att få ut det mesta av varje investerad krona. Skulle du sedan behöva stöd i drivningen av projektet kan jag givetvis även hjälpa till med det också.