Kontakta oss

Kontakta gärna oss

När ni behöver hjälp med ert byggprojekt så finns vi där för er.
Ta kontakt med oss för att se vad vi kan göra för just er.


Please leave this field empty.

Energiberäkning
– för byggnationer i Malmö

Kontakta oss

- för professionell hjälp med ert byggprojekt

Please leave this field empty.

Expert i Skåne på energiberäkningar

Det går att anlita mig som byggkonsult vid behov av rådgivning och hjälp gällande nybyggnation och ombyggnation. Jag driver en verksamhet som tillhandahåller diverse byggtekniska konsulttjänster inom byggbranschen. Jag guidar dig engagerat genom hela processen för att bidra med ett tryggt resultat helt enligt dina önskemål oberoende av dess karaktär eller omfattning.

Energibalansberäkning Malmö

När det kommer till energibalansberäkningar vågar jag kalla mig för en av Sveriges mest erfarna konsulter. Sedan 2006 har jag genomfört upp mot tusentals beräkningar till nöjda kunder.

Det är inte ovanligt att en arbetsdag innefattar energiberäkningar för småhus och fastigheter, vilket tillför att jag ständigt är påläst om de senaste kriterierna. När du ska bygga om eller bygga helt nytt är det flertalet lagar och regler som måste följas och balansberäkningen garanterar att kraven uppfylls.

Kraven för hur mycket energi ett hus får dra har successivt skärpts, detsamma gäller med riktlinjerna för hur en energibalansberäkning ska tas fram. Lagar och förordningar som dessa kan vara komplicerade att förstå men det är ändå det en vanlig lekman som ansvarar för att dessa följs. För att balansberäkningen ska vara korrekt framtagen finns det egentligen inget annat val än att ta hjälp av en energikonsult.

En godkänd energiberäkning ska tas fram och lämnas till kommunen innan du har ett godkänt startbesked i handen och kan påbörja byggprocessen. Vid behov av professionell hjälp för dessa uppdrag ska du inte tveka att höra av dig till mig. Jag kan lovar att investeringen lönar sig i längden.

Vikten av tidig kontakt

För att minska kostnaden av projekteringen är det viktigt att samtliga delar löper på i rätt ordning. Min rekommendation är att du kontaktar mig redan innan bygglovet är klart. Det betyder att jag kan utföra en balansberäkning samt ta fram lämplig konstruktion för grund, väggar och tak i samband med detta. Sedan är det klart för en konstruktör att färdigställa konstruktionsritningarna.

Skulle du istället kontakta mig Efter att konstruktören tagit fram ett förslag riskerar du att konstruktionen inte uppfyller energikraven. Det resulterar i en omkonstruktion av fastigheten och en extra kostnad för dig.

Kunskap som genererar nytta

Jag har arbetat med energiberäkningar på ett eller annat sätt i ungefär tio år. Bortsett från min kunskap om teorin bakom alla beräkningar har jag även arbetat som snickare och byggt lösvirkeshus i flera år. Det har bidragit med en samlad kunskap om såväl det praktiska som teoretiska bakom ett byggprojekt.

Jag delar mer än gärna med mig av kunskapen till dig för att hitta en optimal balans mellan konstruktion och uppvärmningssystem. För att du ska erhålla ett hus som är ekonomiskt lönsamt.

Energibehovsberäkning – Renovera energismart

Har du en äldre fastighet med på tok för hög energikostnad? Finns det planer på att renovera om och minska energiförbrukningen? Genom att kontakta mig kan vi tillsammans gå igenom energibehovet av Din fastighet och därefter ta fram en lösning som ökar värdet och sänker driftkostnaderna. Eftersom vi ställer de olika investeringarna mot varandra och jämför energibesparingen på samtliga åtgärder säkerställer vi att du renoverar på rätt sätt och i korrekt ordning. Det bidrar till att du får ut det mesta av din investering.