Kontakta oss

Kontakta gärna oss

När ni behöver hjälp med ert byggprojekt så finns vi där för er.
Ta kontakt med oss för att se vad vi kan göra för just er.


Please leave this field empty.

Energiberäkning
– för byggnationer i Linköping

Kontakta oss

- för professionell hjälp med ert byggprojekt

Please leave this field empty.

Expert på energiberäkning

Privatpersoner och företag som söker extra stöd vid en om- eller nybyggnation kan kontakta mig för projektet. Candera ägs och drivs av mig, Andreas, sedan starten 2017 och är ett professionellt konsultföretag med flera års erfarenhet av såväl praktiska som teoretiska moment som sker under en byggnation. Jag hjälper dig med diverse byggtekniska byggtjänster oberoende av dess omfattning eller karaktär.

Jag kan hjälpa till vare sig du behöver hjälp att anpassa en lokal utifrån en ny hyresgäst, ta fram en plan över renoveringen av en befintlig fastighet med avseende på energieffektivisering, eller om du önskar hjälp med renovering av det privata huset. Jag driver processen tryggt och engagerat enligt befintliga önskemål.

Tveka inte att kontakta mig för vidare diskussion om du står i startgroparna till ett byggprojekt. Låt mig vara en del av alla planer, önskemål och förväntningar för att forma hjälpen du är i behov utav.

Energibalansberäkning Linköping

Jag är en av landets mest erfarna konsulter vad gäller energibalansberäkningar. Genom åren har jag utfört upp mot tusentals beräkningar till kunder över hela Sverige.

Det hör till min vardag att hantera beräkningar som omfattar nybyggnationer och tillbyggnationer. Det bidrar även till att jag är gott påläst om de senaste kraven. För det är nämligen så att när du ska bygga nytt eller bygga till i större omfattning finns det antal lagar och regler att ta hänsyn till och det är en energi balansberäkning som säkerställer uppfyllda krav.

Genom åren har Boverket skärpt kraven på hur mycket energi ett hus får använda sig av detsamma gäller för hur en energibalansberäkning får tas fram. Förordningar och lagar som dessa kan vara komplicerade för en lekman att förstå sig på. Det finns egentligen inget annat val än att kontakta en energikonsult för beräkningen.

Energibalansberäkningen ska vara framtagen och överlämnad innan byggherren kan ta del av ett godkänt startbesked och börja med bygget. Skulle du vara i behov av en sådan tveka då inte att kontakta mig.

Tidig kontakt är betydelsefullt

För att Projekteringen inte ska kosta allt för mycket är det viktigt att den utförs i lämplig ordning. Min rekommendation är att kontakta mig när bygglovet tagits fram. I samband med energibalansberäkningen kan jag då bidra med en lämplig konstruktion för grund, väggar och tak. Därefter är det dags för konstruktören att ta fram konstruktionsritningarna. Skulle ni kontakta mig efter att konstruktören tagit fram förslagen är risken stor att de inte uppfyller energikraven. Resultatet blir att huset får konstrueras om vilket medför en extra kostnad för dig.

Energibalansberäkningar utförs i hela Sverige till fast pris.

Användbar kunskap

Jag har arbetat med energiberäkningar i tio år. Bortsett från att jag är fullt medveten om teorin bakom dessa har jag flera års erfarenhet som snickare. Det har gjort att jag samlat på mig mycket praktisk kunskap om vad som fungerar teoretiskt med också praktiskt.
Energibehovsräkning

Kunskapen är något jag gärna delar med mig av för att hitta den optimala balansen mellan konstruktion och uppvärmningssystem. Allt för att ni ska ha möjlighet att bygga ett hus som är ekonomiskt lönsamt.

Om du äger en äldre fastighet med på tok för hög driftkostnad kan du höra av dig till mig så ska vi se över hur minskad energiförbrukning är möjligt. Vi skapar en realistisk projektplan för att öka värdet på fastigheten samtidigt som driftkostnaden minskar. De olika investeringarna ställs mot varandra för att jämföra energibesparingen som varje åtgärd skapar i förhållande till investeringen. Vi säkerställer att renoveringen utförs på rätt sätt och i korrekt ordning för att du ska tjäna så mycket som möjligt. Vill du senare ha hjälp att driva projektet framåt står jag gärna till tjänst.