Kontakta oss

Kontakta gärna oss

När ni behöver hjälp med ert byggprojekt så finns vi där för er.
Ta kontakt med oss för att se vad vi kan göra för just er.


Please leave this field empty.

Energiberäkning
– för byggnationer i Jönköping

Kontakta oss

- för professionell hjälp med ert byggprojekt

Please leave this field empty.

Candera – Ett tryggt val för din Energiberäkning

Behöver du som företag eller privatperson lite extra stöd vid en om- eller nybyggnation? Då kan du kontakta mig, Andreas, ägare och byggkonsult på Candera. Jag driver ett professionellt konsultföretag och tillhandahåller diverse byggtekniska tjänster inom byggsektorn.

Jag kan stå till tjänst vare sig du behöver stöd vid renovering av villan, anpassa lokalen utifrån en ny hyresgäst eller om du behöver ta fram en plan över hur den nya fastigheten ska renoveras med avseende på energieffektivisering.

Jag guidar dig tryggt och engagerat genom hela processen helt enligt dina önskemål oberoende av dess omfattning eller läggning.

Energibalansberäkning Jönköping

Jag kan med gott samvete påstå att jag är en av Sveriges mest erfarna konsulter när det kommer till energibalansberäkning. Sedan 2006 har jag utfört upp mot tusentals beräkningar till nöjda kunder över hela landet.

Uppdrag som omfattar energiberäkningar för nybyggnation av fastigheter hanteras dagligen, därför är jag också bra påläst om de senaste kraven. När du ska bygga nytt eller göra huset större finns det flertalet lagar och regler om energin som måste tas hänsyn till. För att säkerställa uppfyllda krav används en energiberäkning.

Boverket har genom åren successivt skärpt kraven på hur mycket energi en fastighet får nyttja, detsamma gäller för hur energibalansberäkningen får lov att räknas ut. Lagkrav och förordningar som dessa kan vara svåra att förstå sig på för en lekman, ändå är det där ansvaret ligger. För att säkerställa korrekt utförd beräkning finns det egentligen inget annat val än att anlita energikonsult för jobbet.

En godkänd energiberäkning ska tas fram och överlämnas till kommunen innan godkänt startbesked erhålles och du kan påbörja byggprocessen. Om du är i behov av professionell hjälp för uppdrag som dessa tveka då inte att kontakta mig – Jag lovar att investeringen lönar sig.

Kontakta mig tidigt

Projektering är en påkostad investering men för att den ska bli så billig som möjligt är det viktigt att processen löper på i rätt ordning. Jag rekommenderar att du redan innan bygglovet är framtaget kontaktar mig. I samband med att jag utför energibalansberäkningen kan jag även ta fram en lämplig konstruktion för grund, väggar och tak. Därefter kan du kontakta en konstruktör som ritar upp konstruktionerna, då endast en gång.

Skulle du kontakta mig efter att konstruktören ritat upp förslaget är risken stor att konstruktionerna inte uppfyller kraven på energin. Resultatet blir att huset får omkonstrueras vilket skapar onödiga kostnader för dig eftersom konstruktören behöver ändra sina ritningar. Om du har några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta mig.

Därför har du användning av min kunskap

Jag har arbetat med energiberäkningar på olika sätt i ungefär tio år. Bortsett från att jag är fullt medveten om teorin bakom dessa har jag flera års erfarenhet som snickare för lösvirkeshus. Detta har medfört att jag samlat på mig värdefull kunskap om vad som fungerar teoretiskt men inte minst i praktiken.

Kunskapen delar jag gärna med mig av för att hitta den optimala balansen mellan konstruktion och uppvärmningssystem av din byggnation. Det möjliggör att du kan bygga ett hus med ekonomisk lönsamhet.

Många fördelar med energismart renovering

Om du är ägare till en äldre fastighet men tycker att driftkostnaden är för hög samt funderar över hur du kan renovera för att minska energiförbrukningen, så kan jag stå till tjänst. Tillsammans går vi igenom energibehovet och gör upp en realistisk projektplan som ökar fastighetens värde samtidigt driftkostnaderna sänks.

För att du ska få mest valuta av din investering är det bra att ställa de olika faktorerna mot varandra. Med detta kan vi jämföra hur stor energibesparing varje enskild åtgärd skapar i förhållande till dina satsade pengar. Med detta ser vi till att du renoverar på rätt sätt och i korrekt ordning för att investeringen ska bli lönsam.