Kontakta oss

Kontakta gärna oss

När ni behöver hjälp med ert byggprojekt så finns vi där för er.
Ta kontakt med oss för att se vad vi kan göra för just er.


Please leave this field empty.

Energiberäkningar

Kontakta oss

- för professionell hjälp med ert byggprojekt

Please leave this field empty.

Energibalansberäkningar

Jag är certifierad energiexpert och vågar nog påstå att jag är en av Sveriges mest erfarna konsulter vad gäller energibalansberäkningar. Sedan jag började år 2006 har jag utfört hundratals eller mer troligt tusentals beräkningar till nöjda kunder. Jag utför löpande uppdrag som innefattar energiberäkningar för nybyggnation av villor och fastigheter och är därför alltid påläst på de senaste kraven.

När du ska bygga ett nytt hus eller bygga till ett hus i större omfattning finns det ett antal lagar och regler gällande energi som du måste hållas sig till. För att säkerställa att dessa krav uppfylls tas en energibalansberäkning fram. Med åren har Boverket successivt skärpt kraven för hur mycket energi ett hus får använda. De har också skärpt kravet på hur en energibalansberäkning tas fram. Dessa lagkrav och förordningar kan vara ganska svåra att förstå för en lekman. Men det är du som byggherre som är ansvarig för att dessa lagar följs. För att du ska vara säker att energibalansberäkningen är korrekt finns det egentligen inte något alternativ för dig än att ta in en energikonsult för att utföra en energibalansberäkning.

En energiberäkning med godkänt resultat ska vara framtagen och överlämnad till kommunen innan byggherren får ett godkänt startbeskedet och kan börja byggprocessen.

Är du i behov av professionell hjälp att ta fram en sådan, tveka inte att höra av dig till mig. Jag lovar att det lönar sig.

Kontakta mig tidigt i processen.

För att projekteringen ska bli så billig som det är möjligt måste projekteringsprocessen löpa på i lämplig ordning. Därför rekommenderar jag att man redan när bygglovet är framtaget kontaktar mig. Då kan jag i samband med att jag utför energibalansberäkningen ta fram lämpliga konstruktioner för grund, väggar och tak. Därefter kan ni kontakta en konstruktör som tar fram konstruktionsritningar. Då behöver konstruktören bara rita konstruktionerna en gång. Om ni kontaktar mig efter att konstruktören har ritat förslag på konstruktionerna är risken att konstruktionerna inte uppfyller energikraven. Resultatet är då att huset får konstrueras om vilket kommer skapa onödiga kostnader för dig då konstruktören måste ändra i sina ritningar.
Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig.

Få användning av min kunskap.

Jag har under ca tio år har arbetat med energiberäkningar på olika sätt. Förutom att jag kan teorin bakom dessa beräkningar har jag dessutom arbetat som snickare och byggt lösvirkeshus under flera år. Detta har gjort att jag samlat på mig väldigt mycket praktisk kunskap. Både om vad som fungerar i teorin och inte minst i praktiken.
Detta är kunskap som jag gärna delar med mig av till dig. Jag kan hjälpa dig att hitta den optimala balansen mellan konstruktion och uppvärmningssystem. Det gör att ni kan bygga ett hus som är så ekonomiskt lönsamt som möjligt.

Jag utför energibalansberäkningar för byggnader i hela Sverige till fast pris.